Uppgradering av nät

kapacitet

Uppgradering av nät

Under sensommaren 2017 har vi påbörjat uppgradering av vårt nät. Arbetet utförs områdesvis och är planerat att pågå under 2017/2018.

Ett modernt och driftsäkert fibernät

Vår målsättning är att skapa och bibehålla en framtids – och driftsäker internetinfrastruktur. Vi gör därför uppgraderingen för att kunna fortsätta leverera ett nät med högsta kvalitét och prestanda. Samtidigt vill vi öka leverans- och driftsäkerheten och bredda utbudet av tjänster i nätet för att du som kund bland annat ska få möjlighet att beställa högre hastigheter.

Projektinformation

Vi planerar utförandet efter hur nätet ser ut i de olika områdena idag och försöker i största möjliga mån samordna uppgraderingen med andra planerade underhållsarbeten. Anledningen till att vi arbetar efter den här metoden är för att effektivisera för våra entreprenörer och för att våra kunder ska bli berörda av så få planerade underhållsarbeten som möjligt.

Uppgraderingen kan medföra att störningar på samtliga tjänster förekommer. Alla planerade underhållsarbeten kommer att aviseras på vår hemsida under sidan Driftinformation veckan innan arbetet äger rum.
Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som detta kan medföra men hoppas att våra kunder kan ha överseende.

Har du frågor om uppgraderingen eller om problem uppstår efter uppgraderingen är du välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär eller på 0920-23 61 01.

Under 2017 planerar vi att utföra uppgradering på följande områden

Observera att planen är preliminär och kan komma att ändras.

Bensbyn
Björsbyn
Björkskatan
Bredviken
Hertsön
Hällbacken
Lerbäcken
Lulsundet
Lövskatan
Kronan
Porsön
Skurholmen
Svartöstan
Örnäset

Senaste Nytt

Här ser ni viktiga tidpunkter och uppdateringar i projektet

  • HÖSTEN

    2017

    Uppgraderingen startas

    Vi har påbörjat uppgraderingen av vårt nät. För mer information, klicka på knappen nedan. Driftinformation