Flerfamiljsfastighet

Fiber i flerfamiljsfastighet

Är du fastighetsägare till en flerfamiljsfastighet och vill du ha en snabb och stabil uppkoppling? Den moderna tekniken som finns i fibernätet ger dig en snabb internetuppkoppling av högsta kvalité och prestanda. En teknik som är grunden för den framtida distributionen av data, TV, musik och telefoni, lösningar för  ”intelligenta hem” och fastighetsautomation.

Vi kan erbjuda dig som fastighetsägare två olika anslutningsalternativ och vilken slags anslutning som passar dig bäst baseras utifrån hur många lägenheter du har i din fastighet. Observera att samtliga lägenheter i fastigheten ansluts vid ett och samma tillfälle.

Vill du veta mer? Kontakta oss:

Jörgen Furberg
Säljansvarig Operatörer/Tjänsteleverantörer
Tel: 0920-23 61 15
Mobil: 070-227 44 85

Mattias Beck
Säljansvarig Företag/Fastigheter
Tel: 0920-23 61 16
Mobil: 070-667 61 16

E-post: foretag@lunet.se

Lunet tillhandahåller bredbandsboxen

Bredbandsboxens uppgift är att dela upp signalerna och hyresgästen behöver en bredbandsbox från Lunet för att kunna surfa eller för att kunna titta på tv. Om lägenheten saknar en bredbandsbox tar Lunet kontakt med hyresgästen efter att hyresgästen har gjort sin beställning hos tv-leverantören.

Aktivera internettjänsten

Hyresgästen registrerar sig som kund och aktiverar själv sin internettjänst direkt från sin lägenhet genom att koppla en nätverkskabel mellan sin dator och uttaget i väggen. Hur detta går till hittar du här Guide för registrering.

Tjänster

Digital-TV

Våra tv-leverantörer erbjuder digital-TV med knivskarp bild med tillgång till en helt ny värld av underhållning, bl.a. sport, barnprogram, video on demand, spel och andra tjänster. Vi har för närvarande fyra leverantörer som kan erbjuda bredbands-tv; Bredbandsbolaget, Com Hem, Telia och Viasat. Hyresgästen väljer själv utbud från sin tjänsteleverantör.

För att kunna se på digital-tv behöver hyresgästen en digitalbox och denna levereras av tv-leverantören. TV:n ansluts till digitalboxen med exempelvis en HDMI-kabel och digitalboxen kopplas sedan till Lunets bredbandsbox med en nätverkskabel.

Bredbandstelefoni

Hyresgästen kontaktar valfri leverantör för bredbandstelefoni. Observera att hyresgästen behöver en internettjänst som bärare av telefonin.