Aktivera internet

Aktivera internet och beställ tjänster

Bredbandsboxen är på plats och du har fått ett leveransbesked. Det betyder att din fastighet är ansluten till fibernätet och allt är klart för att du ska kunna aktivera din internettjänst och beställa eventuella tv- och telefonitjänster.

Snabbaste sättet för att aktivera din internettjänst är att logga in i vår kundportal och göra beställningen där. Se instruktioner nedan eller ladda ner kom-igång-guiden (pdf). Du kan även beställa internettjänsten direkt hos din tjänsteleverantör, men det kan ta ett par dagar innan tjänsten aktiveras.

Ladda ner: Internet – kom-igång-guide (pdf)

Download: Internet – start-up-guide (pdf)

Inloggningsuppgifter

Inloggningsuppgifter till kundportalen hittar du i leveransbeskedet som vi har skickat till dig med e-post.

Nu kan du surfa och beställa resten av dina tjänster!

Du kommer att kunna surfa på internet så fort du har beställt internettjänst. Leveranstider för eventuella tv- och telefonitjänster får du direkt från tjänsteleverantören. Det kan exempelvis hända att de ska skicka dig hårdvara som krävs (t ex telefonibox och digitalbox).

 • 1

  Anslut din dator

  Strömsätt bredbandsboxen. Koppla en nätverkskabel mellan din dator och uttag 1 eller 2 på bredbandsboxen (räknat från vänster). Om du bor i lägenhet, och inte har en bredbandsbox, kopplar du nätverkskabeln direkt mellan din dator och nätverksuttaget på väggen.

 • 2

  Öppna webbläsaren

  Öppna din webbläsare. För bästa funktionalitet rekommenderar vi att du använder Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Kundportalens inloggningssida öppnas.

 • 3

  Logga in

  Om du bor i en villa med ny fiberinstallation loggar du in i Kundportalen med inloggningsuppgifterna som du hittar i ditt leveransbesked (e-post). Om du inte redan har inloggningsuppgifter hämtar du dem genom att registrera dig kundportalen. Obs, spara dina inloggningsuppgifter.

 • 4

  Beställ nättjänst

  Klicka på "Beställ tjänster" i huvudmenyn och klicka sedan i rutan "Nättjänst". Du som bor i en villa med ny fiberinstallation kan eventuellt hoppa över detta steg då du troligtvis redan en aktiverad nättjänst. (Kontrollera under “Mina tjänster”.)

 • 5

  Beställ internettjänst

  Beställ tjänsteleverantör genom att klicka på “Beställ tjänster”. Beställ bredband genom att bocka i rutan “Internet. Klicka på de olika leverantörernas knappar för att få information om respektive leverantörs erbjudande. Välj den internetleverantör* som passar dig. OBS - om du bor i en lägenhet där tjänsten ingår i hyran - klicka på knappen med namnet på din hyresvärd, ex. Brf X, Rikshem, Lulebo mm.

 • 6

  Beställ ev. tv- och telefonitjänster

  Kontakta önskad tjänsteleverantör via telefon eller beställ direkt på deras hemsida. Vald tjänsteleverantör ger dig leveranstider samt information om priser och villkor för tjänsten.

 • 7

  Anslut utrustning

  Telefonibox ansluts till uttagen märkta LAN 1 eller LAN 2 på Lunets bredbandsbox. Digital-box för tv ansluts till uttagen märkta LAN 3 eller LAN 4.