Aktivera internet

Aktivera internet och beställ tjänster

Bredbandsboxen är på plats och du har fått ett leveransbesked. Det betyder att din fastighet är ansluten till fibernätet och allt är klart för att du ska kunna beställa internet, tv- och telefonitjänster.

Snabbaste sättet för att aktivera din internettjänst är att logga in i vår kundportal och göra beställningen därifrån. Se instruktioner nedan.

Inloggningsuppgifter

Inloggningsuppgifter till kundportalen hittar du i leveransbeskedet som vi har skickat till dig med e-post.

Nu kan du surfa och beställa resten av dina tjänster!

Du kommer att kunna surfa på internet så fort din beställning av internettjäst har gått igenom hos tjänsteleverantören. Leveranstider för eventuella tv- och telefonitjänster får du direkt från tjänsteleverantören. Möjligen krävs hårdvara (exempelvis telefonibox och digitalbox) från tjänsteleverantör som möjliggör igångsättning av tjänsten.

 • 1

  Anslut din dator

  Strömsätt bredbandsboxen. Koppla en nätverkskabel mellan din dator och uttag 1 eller 2 på bredbandsboxen (räknat från vänster). Om du bor i lägenhet, och inte har en bredbandsbox, kopplar du nätverkskabeln direkt mellan din dator och nätverksuttaget på väggen.

 • 2

  Öppna webbläsaren

  Öppna din webbläsare. För bästa funktionalitet rekommenderar vi att du använder Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Kundportalens inloggningssida öppnas.

 • 3

  Logga in

  Om du bor i en villa med ny fiberinstallation loggar du in i Kundportalen med inloggningsuppgifterna som du hittar i ditt leveransbesked (e-post). Om du inte redan har inloggningsuppgifter hämtar du dem genom att registrera dig i kundportalen. Obs, spara dina inloggningsuppgifter.

 • 4

  Beställ dina tjänster

  Kontakta önskad tjänsteleverantör via telefon eller beställ direkt på deras hemsida. Vald tjänsteleverantör ger dig leveranstider samt information om priser och villkor för tjänsten.

 • 5

  Anslut utrustning

  Telefonibox ansluts till uttagen märkta LAN 1 eller LAN 2 på Lunets bredbandsbox. Digital-box för tv ansluts till uttagen märkta LAN 3 eller LAN 4.