Lunet söker en Drift- och säkerhetsansvarig

Lunet söker en Drift- och säkerhetsansvarig

Vårt samhälle präglas i allt högre grad av tjänsteproduktion där vi är precis i början av en jättelik omvandling från ett industrisamhälle till ett digitalt sådant. Digitaliseringen klassificeras numera som den fjärde industriella revolutionen och kommer omvälva det sätt som vi lever och arbetar. Lunets uppdrag är att skapa förutsättningarna för digitaliseringen av Luleå genom att tillhandhålla infrastruktur, plattform och tjänster för Luleå-regionens tillväxt som samhälle och som nav inom digitaliseringens näringar.

Vi söker
Som drift- och säkerhetsansvarig är du ansvarig för drift, underhåll och säkerhet avseende stadsnätet i Luleå Kommun. Ansvaret innebär ett nära samarbete med Lunets kommunikations- och systemingenjörer samt siteansvarig drifttekniker. I din roll ingår att utveckla underhålls- och driftmetoder, verka för att processerna är effektiva samt ha ett driv för ny teknik och verksamhetsförbättringar avseende uppgifter, flöden och planering. Du har en helhetssyn på IT-drift och nätverk samt driver den utvecklingen med våra kunder i fokus.

En stor del av arbetsuppgifterna inriktas mot IT-säkerhet, så kunskap inom detta område är meriterande. Omvärldsbevakning är en naturlig del av jobbet och en förståelse för tekniska system i kombination med kunskap om risker, brister och säkerhetshot är viktig i rollen. Säkerhetsarbetet kan också innefatta återkommande tekniska granskningar av system samt att ta fram metoder för ett bra säkerhetsarbete.

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom IT, datateknik, nätverksbaserad kommunikation eller motsvarande erfarenhet. Erfarenhet av projektledning eller annan ledande befattning är meriterande.

För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen förstår du strategier och prioriteringar inom verksamheten samt integrerar kort och långsiktiga mål med helhetsbilden. Du etablerar trovärdighet och motiverar andra att prestera enligt hög standard. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. B-körkort är ett krav. Beredskapstjänstgöring kan bli aktuell.

Vilka är vi på Lunet?
Det är vi på Lunet som bygger fibernätet i Luleå, en framtids- och driftsäker internetinfrastruktur med höga hastigheter för kommunens alla företag och invånare. Vi samarbetar i nära relation med våra ägare Luleå kommun, Luleå Energi och Lulebo. Vi är nära våra partners tjänsteleverantörerna och våra kunder, små som stora. I ett starkt nätverk med våra branschkollegor i Norr- och Västerbotten ser vi tillsammans till att regionerna utvecklas inom området. Lunet är ett intressebolag och ägs till lika delar av Luleå Energi och Lulebo.

Är du intresserad av att anta denna spännande utmaning? Varmt välkommen med din ansökan med personligt brev och CV sänds senast den 19 april 2020 till personal@luleaenergi.se Ytterligare information om tjänsten lämnas av vd Kent Eneris 0920-23 61 45. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Lunet värdesätter kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etniskt och kulturell mångfald. Lunet har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.