Ökad digitalisering och satsningar inom hållbarhet för Nordkonsult under pandemin

Ökad digitalisering och satsningar inom hållbarhet för Nordkonsult under pandemin

Under det senaste året har pandemin visat hur viktig en stabil och driftsäker uppkoppling är i samhällets infrastruktur. Nya behov har skapats, arbetssätt har förändrats och distansarbete är och har varit en del av mångas vardag. Vi har pratat med Nordkonsult om hur de ser på vikten av att uppkopplingen fungerar och om deras resa under pandemin.

Nordkonsult levererar tekniska konsulttjänster till regionens teknik- och industriföretag. Bolaget står på två ben; mekanik samt el och automation, och med kunden i centrum levererar Nordkonsult flertalet tjänster där maskin- och elkonstruktion, kompletta helhetsleveranser, robotautomation, programmering samt projektledning är några exempel.

– Vi använder fiberuppkopplingen dagligen och under pandemin har det blivit ännu mer påtagligt hur beroende vi är av att uppkopplingen fungerar. Digitala möten och videokonferenser sker på daglig basis med våra kollegor, samarbetspartners och kunder över hela landet. Våra samarbeten har utvecklats och våra gemensamma projekt har kunnat skötas väldigt effektivt digitalt säger Tintin Tingrot, Energiingenjör på Nordkonsult. 

Under pandemin har distansarbete varit ett faktum och den sociala distanseringen har varit en utmaning för många av oss. Även Nordkonsult har gjort förändringar i verksamheten som har fått positiva konsekvenser.

-Vi nyttjar molntjänster för att kunna använda vår server var vi än befinner oss vilket möjliggör distansarbete och hemmaarbete. Eftersom vi kan fjärrstyra och fjärrprogramera har det även förbättrat vår service och tillgänglighet. En välfungerande uppkoppling är A & O för oss på Nordkonsult för att vi ska kunna jobba hållbart och hjälpa våra kunder oavsett geografisk position avslutar Tintin.

Vi tackar Nordkonsult för att de delade med sig av deras erfarenheter av att arbeta på distans under pandemin.

Har ert företag hittat några digitala lösningar under pandemin som har fått positiva konsekvenser på er verksamhet? Vill ni dela med er av det till andra?

Skriv några rader och skicka en bild till oss på marknad@lunet.se så återkommer vi till er!