Anslutning till befintligt nät 2023

Anslutning till befintligt nät 2023

Lunets fibernät täcker i dagsläget de flesta stadsdelar i Luleå. Parallellt med våra projekt arbetar vi med att ansluta fastigheter i befintliga fiberområden.

Du som har lagt en beställning för leverans under 2023 finner mer information längre ner på denna sida.

Beställning

Sök på din adress på vår startsida för att se vilka möjligheter som finns på adressen. Du kan sedan göra din beställning direkt via webben i vårt ordersystem.

Bygger du nytt hus vill vi att du informerar oss om ditt planerade inflyttningsdatum i samband med att du skickar in din beställning.

Ordinarie leverans

Installationsavgift 24 500 kr.*
Vi tar emot beställningar hela året.

Skickar du in ditt avtal före den 1 april 2023 sker leverans av din installation under säsongen 2023*.
Skickar du in ditt avtal efter den 1 april 2023 sker leverans av din installation under säsongen 2024*.

*Senast den 31/12

Expressleverans

Installationsavgift 29 900 kr**.

Vi tar emot beställningar hela året.

Leveranstiden är 12 veckor från att du har mottagit en beställningsbekräftelse från oss.
Skulle leveranstiden infalla under vintern/våren då marken är tjälad eller om vi behöver utföra schaktarbeten för att kunna ansluta din fastighet kan leveranstiden förlängas. Vi kommer då informera dig om detta.

**Avvikelser kan förekomma.

 

Beställningar med leverans under 2023

Informationen nedan riktar sig till dig har beställt en fiberinstallation med ordinarie leverans i ett befintligt fiberområde för leverans under 2023. Om du har beställt en expressleverans kommer du att bli kontaktad av oss eller vår entreprenör via telefon när det närmar sig att vi kan genomföra installationen.

Längst ner på sidan finner du en tidslinje där vi lägger in löpande uppdateringar om vad som sker i projektet samt information om när vi planerar att utföra olika delar. De första uppdateringarna på sidan kommer att ske närmare våren då det fram tills dess endast kommer att genomföras förberedande arbete från vårt håll.

Hur går det till?

Under våren när tjälen släppt ur backen kommer vi att påbörja allt förberedande arbete som krävs för att vi ska kunna genomföra installationerna. Vi ansvarar för arbetet utanför fastighetsgräns och du som fastighetsägare ansvarar för arbetet innanför fastighetsgräns.

Nedan finns en broschyr då du finner information om hur arbetet går till, information om utrustningen som installeras samt information om vad du behöver göra och tänka på.

Våra entreprenörer kontaktar alla som har gjort en beställning för att göra en avstämning inför installationen. Inför samtalet är det bra om du har funderat på var i fastigheten du önskar få din installation. Tänk på att det kan ta tid mellan gångerna du hör något från oss men vi kommer att säkerställa att du får din installation enligt datumet du finner på avtalet.

Grävning

Du som behöver gräva kommer att få information om detta.  Vår avlämningspunkt kommer att markeras vid din tomtgräns med en stakkäpp och lämna material tillsammans med grävinstruktioner.

Observera!
För att underlätta våra entreprenörers arbete är det viktigt att du utför grävningen på den egna tomten så snart som möjligt efter att vi har lämnat av materialet. Arbetet på tomten behöver vara klar när tekniker ska påbörja sitt arbete med att skarva ihop kanalisationen i gatan samt utföra inblåsning av fiber till fastigheten. Detta är ett förberedande arbete och installationen i fastigheten utförs i ett senare skede.

Om du har befintlig kanalisation kan det vara så att du inte behöver gräva. Tänk på att du som kund ansvarar för att säkerställa att befintlig kanalisation är brukbar.

Installationer

Arbetet med installationerna sker områdesvis och du blir kontaktad av vår entreprenör för tidsbokning.

Aktivering av anslutning

När din fastighet är ansluten och klar för att börja användas får du ett leveransbesked från oss med information om hur du kommer igång. I samband med att leveransbeskedet skickas ut faktureras även installations- och serviceavgift.

Frågor?

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår support

E-post: forsaljning@lunet.se
Telefon: 0920 – 23 61 01

 

  • Mar

    2023

    Avtalstecknande

    Teckna avtal senast den 1:a april 2023 för leverans 2023.