Förtätningar 2021

FÖRTÄTNINGAR 2021

Informationen på den här sidan riktar sig till dig har beställt en fiberinstallation i ett befintligt fiberområde.

Så här går det till

Information till alla som som har gjort en beställning

Du som har gjort en beställning får information om hur arbetet går till, information om utrustningen som installeras samt information om vad du behöver göra och tänka på. Du finner även informationen under ”Viktig information inför din fiberinstallation”.

Våra entreprenörer kommer att kontakta alla som har gjort en beställning för att göra en avstämning inför installationen. Inför samtalet är det bra om du har funderat på var i fastigheten du önskar få din installation.

Grävning

Du som behöver gräva kommer att få information om detta. Vår avlämningspunkt kommer att markeras vid din tomtgräns med en stakkäpp och lämna material tillsammans med grävinstruktioner och datum för när grävningen behöver vara klar.

Observera!
För att underlätta våra entreprenörers arbete är det viktigt att du utför grävningen på den egna tomten så snart som möjligt efter att vi har lämnat av materialet. Arbetet på tomten behöver vara klar när tekniker ska påbörja sitt arbete med att skarva ihop kanalisationen i gatan samt utföra inblåsning av fiber till fastigheten. Detta är ett förberedande arbete och installationen i fastigheten utförs i ett senare skede.

Installationer

Arbetet med installationerna sker områdesvis och du blir kontaktad av vår entreprenör för tidsbokning. Installationerna sker längre fram.

Aktivering av anslutning

När din fastighet är ansluten och klar för att börja användas får du ett leveransbesked från oss med information om hur du kommer igång. I samband med att leveransbeskedet skickas ut faktureras även installations- och serviceavgift.

Frågor?

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår support

E-post: forsaljning@lunet.se
Telefon: 0920 – 23 61 01
Telefontid, vardagar mellan 7.30-16.00 (lunchstängt 12.00-13.00).

 • Maj

  2021

  Schaktarbete och materialutlämning

  Schaktarbete pågår i de områden där detta krävs och vi har även påbörjat utlämningen av material.
 • MAJ

  2021

  Telefonavstämning

  De flesta kunder har blivit kontaktade via telefon gällande materialutlämning. Tänk på att du behöver svara när du blir uppringd för att installationen ska kunna utföras i tid.
 • MAJ

  2021

  Information

  Du som har beställt en fiberinstallation kommer inom kort att få information om detta via epost.
 • MAJ

  2021

  Avstämning inför installation

  Under v. 20 påbörjar våra entreprenörer att kontakta alla som har gjort en beställning för att göra en avstämning inför installationen.