Örnvik

ÖRNVIK

Under 2021 bygger vi ut fibernätet i Örnvik och kan erbjuda fastighetsägare inom projektområdet en fiberinstallation.

Under projektets gång kommer vi att uppdatera denna sida löpande med information om vad som sker i projektet. Du finner en kartbild samt information om hur installationen går till nedan.

Hur går det till?

Vi samarbetar med Luleå Energi och Luleå Markanläggning under projektet.

Schaktningsarbetet är påbörjat i området och kommer att pågå i några veckor med ett kortare uppehåll under sommaren.

Vår entreprenör kommer att kontakta dig för att göra en avstämning inför installationen. Inför samtalet är det bra om du har funderat på var i fastigheten du önskar få din installation.

Vår entreprenör kommer att markera vår avlämningspunkt vid din tomtgräns med en grävpinne och lämna material tillsammans med grävinstruktioner och datum för när grävningen behöver vara klar.

Observera!

För att underlätta arbetet är det viktigt att du utför grävningen inom utsatt tid. Arbetet på tomten behöver vara klart när tekniker ska påbörja sitt arbete med att skarva ihop kanalisationen i gatan samt utföra inblåsning av fiber till fastigheten. Detta är ett förberedande arbete och installationen i fastigheten utförs i ett senare skede.

Vad händer sen?

Längre fram kommer du att bli kontaktad för tidsbokning av installationen.

När din fastighet är ansluten och klar för att börja användas får du ett leveransbesked från oss med information om hur du kommer igång. I samband med att leveransbeskedet skickas ut faktureras även installations- och serviceavgift.

Kontaktinformation

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår support:

E-post: forsaljning@lunet.se
Telefon: 0920 – 23 61 01
Telefontid, vardagar mellan 7.30-16.00 (lunchstängt 12.00-13.00).

För flerbostadshus eller företagsanslutningar är du välkommen att kontakta våra säljare:

E-post: foretag@lunet.se
Telefon: 0920 – 23 61 01

 • Juni

  2021

  Grävning på egen tomt

  För att vi ska kunna säkerställa att du får din fiberinstallation i tid behöver du ha grävt på din egen tomt senast den 9/7. Om du inte har fått material kommer du bli kontaktad av vår entreprenör inom kort.
 • Juni

  2021

  Information om sommaruppehåll

  Arbetet i området går enligt tidplan. För information kommer det vara ett sommaruppehåll under v. 28, 29 och 30. Arbetet återupptas sedan v. 31 igen.
 • Maj

  2021

  Telefonavstämning

  Alla kunder som tecknar avtal kommer strax efter avtalstecknandet att bli kontaktade via telefon gällande materialutlämning. Tänk på att du behöver svara när du blir uppringd för att installationen ska kunna utföras i tid.
 • Maj

  2021

  Avtalstecknande

  Vi har förlängt datumet för när avtalet behöver vara signerat till den 7 juni. Om du redan har fått ett avtal från oss så behöver avtalet signeras enligt datumet som står i avtalet för att det inte ska förfalla. Om du inte hinner signera behöver du kontakta oss för att få ett nytt avtal.
 • Maj

  2021

  Intresseanmälningar

  Alla som har skickat in en intresseanmälan kommer bli kontaktade via telefon inom kort. Har du inte skickat in en intresseanmälan behöver du göra detta snarast om du är intresserad av en fiberinstallation under 2021.