Uppgradering av nätet

Uppgradering av nätet

Under sensommaren 2017 påbörjade vi uppgradering av vårt nät. Arbetet utförs områdesvis och pågår fram till våren 2019.

Ett modernt och driftsäkert fibernät

Vår målsättning är att skapa och bibehålla en framtids – och driftsäker infrastruktur. Vi gör därför uppgraderingen för att kunna fortsätta leverera ett nät av högsta kvalitét och prestanda. Samtidigt vill vi öka leverans- och driftsäkerheten och bredda utbudet av tjänster i nätet, för att du som kund bland annat ska få möjlighet att beställa högre hastigheter.

Projektinformation

Vi planerar utförandet efter hur nätet ser ut i de olika områdena och försöker i största möjliga mån samordna uppgraderingen med andra planerade underhållsarbeten. Anledningen till att vi arbetar efter den här metoden är för att effektivisera för våra entreprenörer och för att våra kunder ska bli berörda av så få planerade underhållsarbeten som möjligt.

Uppgraderingen kan medföra att störningar på samtliga tjänster förekommer. Alla planerade underhållsarbeten kommer att aviseras på vår hemsida under sidan Driftinformation veckan innan arbetet äger rum.
Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som detta kan medföra men hoppas att våra kunder kan ha överseende.

Har du frågor om uppgraderingen är du välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär eller på 0920-23 61 01.

Uppgraderingar pågår dagtid mellan 7:30-17:00. Skulle problem uppstå efter uppgraderingen ber vi dig kontakta din tjänsteleverantör.

Senaste Nytt

Här ser ni viktiga tidpunkter och uppdateringar i projektet

 • FEBRUARI

  2019

  Slutförd

  Under februari 2019 har vi slutfört projektet. En komplett uppgradering av hela Luleås stadsnät är nu genomförd.
 • DECEMBER

  2018

  IPv6

  Införandet av IPv6 i Lunets nät ligger i planen för 2019, vi kommer lägga ut mer information när det närmar sig, håll utkik!
 • FEBRUARI

  2018

  Högre hastighet

  Under juni månad kommer tjänster med högre hastigheter vara beställningsbara i vårt nät. Förutsättningen för att kunna beställa är att området du bor i är uppgraderat samt att utrustningen som sitter i din fastighet är installerad 2010 eller senare.
 • HÖSTEN

  2017

  Start

  Vi har påbörjat uppgraderingen av vårt nät. För mer information, klicka på knappen nedan. Driftinformation