Projektet smarta sparkar för välgörenhet avslutat för säsongen

Projektet smarta sparkar för välgörenhet avslutat för säsongen

Nu är våren på ingång och de smarta sparkarna kommer inom kort att plockas bort från isvägen. Insamlingen till VildaKidz är avslutad och sparkarna gick totalt hela 5912 km. Det innebär att 6000 kr nu har skänkts till VildaKidz som anordnade en påsklovsaktivitet för över 200 barn på Gultzaudden. Dagen bjöd på trollerishow, påskäggsletning och grillning i fantastiskt väder. Flera aktörer medverkade under dagen och Lunet sponsrade med påskmat som barnfamiljer fick ta med sig hem.

Sparkprojektet genomfördes som ett samarbete mellan fritidshemmen i Luleå, Fritidshemsutvecklarna, Parksektionen och Lunet. 10 sparkar dekorerades av olika fritidshem i kommunen och utrustades med sensorer som samlade in information om position, tillgänglighet och hur långt sparkarna gick. Projektet är ett exempel på vad samarbeten kan leda till och vi är väldigt tacksamma över vilket engagemang som fanns hos alla som deltog i projektet.

Vi ser framemot fler samarbeten som skapar mervärden för kommunen och vi hoppas att vi ska kunna genomföra projektet igen kommande säsong.