Smarta sparkar på sparkeringen i centrala Luleå

Smarta sparkar på sparkeringen i centrala Luleå

Har du sett de fina lånesparkarna vid sparkeringen? Under vintern genomförs ett projekt i samarbete mellan Lunet, fritidshemmen i Luleå, Fritidshemsutvecklarna och Parksektionen där barn från olika fritidshem runt om i kommunen har fått dekorera sparkar som har placerats ute på isvägen. Sparkarna är utrustade med sensorer som samlar in information om hur långt de smarta sparkarna går.

Tio fritidshem i kommunen har fått möjligheten att designa och vidareutveckla sin egen spark. Sparkarna är utrustade med sensorer som samlar in information om position, tillgänglighet och hur långt de smarta sparkarna har gått i år.

Med detta projekt vill vi få barnen mer medvetna och delaktiga ur ett samhällsperspektiv samt upptäcka vad Luleå kan erbjuda i form av rekreation och aktiviteter i vår närmiljö. På Lunet ser vi det även som en möjlighet att testa vårt LoRaWAN sensornät och vår plattform för datavisualisering. Sparkarna är utrustade med sensorer som samlar in information om position, tillgänglighet och hur långt de smarta sparkarna har gått i år.

Projektet är ett samarbete mellan fritidshemmen i Luleå, Fritidshemsutvecklarna, Parksektionen och Lunet.

Följ och läs mer om de smarta sparkarna här