Anslutning till Lunets nät

Vill du också ha fiber?

Sök på din adress för att se om du kan ansluta dig till Lunets stadsnät.

Ett stabilt och framtidssäkert fibernät

8 av 10 hushåll i Luleå har fiber idag. Den moderna tekniken som finns i nätet ger en snabb internetuppkoppling av högsta kvalité och prestanda. Bredband via fiber är en investering för framtiden! För att sedan kunna surfa, använda bredbandstelefoni och bredbands-tv måste du även teckna avtal med någon av våra tjänsteleverantörer.

Med bredband via fiber får du:

 • En snabb och stabil uppkoppling
 • Valfrihet att välja tjänster efter behov.
 • En plattform för framtidens ”intelligenta hem”.
 • Kapacitet som räcker till hela familjen,.
 • Modern teknik som höjer värdet på bostaden, en investering i ditt hus.

Nätet hos Lunet – tjänsterna hos tjänsteleverantören:

 1. Vi på Lunet erbjuder dig tre olika anslutningsalternativ beroende på var du bor, fiber, adsl eller LAN. Skriv in din adress i vår adressök (gula rutan ovan) för att beställa eller för att ta reda på vilken nätanslutning som gäller för just din bostad.
 2. När du är ansluten till vårt nät väljer du fritt mellan flera olika tjänsteleverantörer för bredband, tv och telefoni.

Priser nättjänster

 • Fiber

  Bredband via fiber

  Fiber är en snabb och framtidssäker lösning som kan hantera enormt stora mängder data i extremt höga hastigheter. Men tänk på att din verkliga hastighet slutligen beror på vilken tjänsteleverantör du väljer, din egen utrustning och förhållandena på internet.

  Om du inte har en fiberanslutning i din fastighet

  Nätavgift: 219 kr/mån (inkl. 19 kr serviceavgift)
  Startavgift: 19 900 kr alt. 26 900 kr. Läs mer om våra priser och leveransalternativ.

  Om du redan har en fiberanslutning i din fastighet

  Nätavgift: 219 kr/mån (inkl. 19 kr serviceavgift)
  Startavgift 325 kr

  Tjänsteleverantörer fiber

  Utöver månadskostnad för nätkapacitet tillkommer avgift till vald tjänsteleverantör.

  *Avvikelser kan förekomma. För att se vad som gäller för just din adress, skriv in din adress i adressöken.

 • LAN

  Bredband via LAN

  Om din adress inte är ansluten till Lunets fibernät måste fastighetsägaren först ansluta fastigheten till vårt nät och sedan bygga ett internt nätverk i huset. När detta är gjort kommer du kunna surfa i upp till 100 Mbit/s. Kontakta din fastighetsägare för mer information.

  Är fastigheten du bor i ansluten till Lunets nät betalar du enligt nedan.

  Pris

  Nätavgift. 179 kr/mån

  Startavgift: 325 kr (avgift för fastighetsnät kan tillkomma hos vissa fastighetsägare).

  Tjänsteleverantörer

  Utöver kostnader för nätkapacitet tillkommer kostnad till vald tjänsteleverantör.

 • ADSL

  Bredband via ADSL

  Lunet kan leverera internet via ADSL till ett flertal byar i Luleå Kommun. Vi hyr in oss på en del av telefonledningen, som redan levereras till din bostad. På den kopplar vi det öppna stadsnätet, där du själv sedan väljer tjänsteleverantör. Du kan då använda telefonledningen som redan går in i ditt hus och slippa gräva i marken för nya ledningar.

  Leveranstid är normalt 6-8 arbetsdagar efter inkommet avtal. När Lunet mottagit din beställning kontrolleras om leverans kan ske till din adress. Skulle leverans inte vara möjlig kontaktar Lunet dig och beställningen makuleras.

  Pris

  Nätavgift: 245 kr/mån
  Startavgift: 1100 kr (Modem ingår i startavgiften).

  Tjänsteleverantörer

  Utöver kostnader för nätkapacitet tillkommer kostnad till vald tjänsteleverantör. Information om valbara tjänsteleverantörer får du när du kontakar Lunet för att teckna avtal.

  Skanovas nedläggning av kopparnätet

  Lunet har tidigare levererat ADSL, till nedan berörda områden, genom att hyra in sig på Skanovas (Telias helägda dotterbolag) kopparledningar : Ale, Alhamn, Alviksträsk, Bredträskheden, Brändön, Hertsölandet/Lövskär, Högsön, Klöverträsk, Lulvallen, Mjöfjärden, Mörön, Norra Sunderbyn, Sandnäset, Smedsbyn, Sundom, Västmark/Selet, Ängdalsro och Örarna. Sedan Skanova beslutat om nedläggning till den 31 maj 2017 är vi tyvärr tvungna att säga upp våra avtal med samtliga kunder i dessa byar som idag har sitt internet via ADSL.

  Skanova/Telia har gått ut med att man nu hänvisas till att använda de alternativa möjligheter till uppkoppling som finns. I en del av dessa byar har Luleå Kommun byggt fibernät som det kan finnas möjlighet att ansluta till för en kostnad. För att ta reda på vad som gäller för just din adress kan du söka upp den i vår adressök högst upp på denna sida.

  För andra kan en mobil lösning vara det bästa alternativet och vi hänvisar då till de operatörer som finns på marknaden. Har ni frågor angående vilka operatörer, produkter samt tjänster som finns eller har frågor om nedläggningen hänvisar vi till Telia och Skanova.