Anslutning till Lunets nät

Vill du också ha fiber?

Fyll i vårt intresseformulär så kontaktar vid dig om dina möjligheter för anslutning till Lunets stadsnät.

Till intresseanmälan

Ett stabilt och framtidssäkert fibernät

8 av 10 hushåll i Luleå har fiber idag. Den moderna tekniken som finns i nätet ger en snabb internetuppkoppling av högsta kvalité och prestanda. Bredband via fiber är en investering för framtiden! För att sedan kunna surfa, använda bredbandstelefoni och bredbands-tv måste du även teckna avtal med någon av våra tjänsteleverantörer.

Med bredband via fiber får du:

 • En snabb och stabil uppkoppling
 • Valfrihet att välja tjänster efter behov.
 • En plattform för framtidens ”intelligenta hem”.
 • Kapacitet som räcker till hela familjen,.
 • Modern teknik som höjer värdet på bostaden, en investering i ditt hus.

Priser anslutning

 • Fiber - Småhusanslutning

  Bredband via fiber

  Fiber är en snabb och framtidssäker lösning som kan hantera enormt stora mängder data i extremt höga hastigheter. Men tänk på att din verkliga hastighet slutligen beror på vilken tjänsteleverantör du väljer, din egen utrustning och förhållandena på internet.

  Om du inte har en fiberanslutning i din fastighet

  Installationsavgift: 19 900 kr alt. 26 900 kr. Läs mer om våra priser och leveransalternativ.
  Serivceavgift tillkommer med 19 kr eller 45 kr per månad.

  Om du redan har en fiberanslutning i din fastighet

  Serviceavgift på 19 kr eller 45 kr per månad, beroende på servicenivå.

  Utöver serviceavgiften tillkommer avgift till vald tjänsteleverantör.

  *Avvikelser kan förekomma.

 • LAN - Lägenhetsanslutning

  Bredband via LAN

  Om din adress inte är ansluten till Lunets fibernät måste fastighetsägaren först ansluta fastigheten till vårt nät och sedan bygga ett internt nätverk i huset. Kontakta din fastighetsägare för mer information.

  När din fastighet är ansluten till Lunets fibernät beställer du enkelt innehållstjänster från någon av våra tjänsteleverantörer.

 • ADSL

  Bredband via ADSL

  Lunet kan leverera internet via ADSL till ett flertal byar i Luleå Kommun. Vi hyr in oss på en del av telefonledningen, som redan levereras till din bostad. På den kopplar vi det öppna stadsnätet, där du själv sedan väljer tjänsteleverantör. Du kan då använda telefonledningen som redan går in i ditt hus och slippa gräva i marken för nya ledningar.

  Leveranstid är normalt 6-8 arbetsdagar efter inkommet avtal. När Lunet mottagit din beställning kontrolleras om leverans kan ske till din adress. Skulle leverans inte vara möjlig kontaktar Lunet dig och beställningen makuleras.

  Pris

  Nätavgift: 245 kr/mån
  Startavgift: 1100 kr (Modem ingår i startavgiften).

  Tjänsteleverantörer

  Utöver kostnader för nätkapacitet tillkommer kostnad till vald tjänsteleverantör. Information om valbara tjänsteleverantörer får du när du kontakar Lunet för att teckna avtal.

  Skanovas nedläggning av kopparnätet

  Lunet har tidigare levererat ADSL, till nedan berörda områden, genom att hyra in sig på Skanovas (Telias helägda dotterbolag) kopparledningar: Ale, Alhamn, Alviksträsk, Bredträskheden, Brändön, Hertsölandet/Lövskär, Högsön, Klöverträsk, Lulvallen, Mjöfjärden, Mörön, Norra Sunderbyn, Sandnäset, Smedsbyn, Sundom, Västmark/Selet, Ängdalsro och Örarna. Sedan Skanova beslutat om nedläggning till den 31 maj 2017 måste vi tyvärr säga upp våra avtal med samtliga kunder i dessa byar som idag har sitt internet via ADSL.

  Skanova/Telia hänvisar till att använda de alternativa möjligheter till uppkoppling som finns. I en del av dessa byar har Luleå Kommun byggt fibernät som det kan finnas möjlighet att ansluta till. För att ta reda på vad som gäller för just din adress kontakta oss på order@lunet.se.

  För en del kunder kan en mobiluppkoppling vara det bästa alternativet och vi hänvisar då till de operatörer som finns på marknaden. Har ni frågor angående vilka operatörer, produkter samt tjänster som finns eller har frågor om nedläggningen hänvisar vi till Telia och Skanova.