Vi söker en dokumentationsprojektör

Vi söker en dokumentationsprojektör

Vårt samhälle präglas i allt högre grad av tjänsteproduktion där vi är precis i början av en jättelik omvandling från ett industrisamhälle till ett digitalt sådant. Digitaliseringen klassificeras numera som den fjärde industriella revolutionen och kommer omvälva det sätt som vi lever och arbetar. Lunets uppdrag är att skapa förutsättningarna för digitaliseringen av Luleå genom att tillhandhålla infrastruktur, plattform och tjänster för Luleå-regionens tillväxt som samhälle och som nav inom digitaliseringens näringar.

Dokumentationen av nätet är vår viktigaste tillgång. Utan tillförlitlig dokumentation – inget nät. Det är ett ständigt pågående arbete med att skapa en långsiktigt hållbar struktur för att möjliggöra såväl tjänsteleveranser som felavhjälpning på ett rationellt och tillförlitligt sätt.

I rollen som dokumentationsprojektör hos oss på Lunet består dina arbetsuppgifter av att upprätta och dokumentera fibernät samt utbyggnad och förändringar av befintligt nät. I vårt dokumentationssystem, dpCom, kommer du att vara delaktig i systemvård, utveckling av våra dokumentationsprinciper och underhåll av systemets moduler. Du kommer att samarbeta med ansvariga för utbyggnad, drift och underhåll av fibernätet, samt att vara en drivkraft i det förändringsarbete som kommer att omfatta alla våra system som är bärare av nätinformation.

Vem är du?

Som person har du lätt för att skapa dig en helhetssyn över ditt arbete. Du planerar, organiserar och strukturerar på ett effektivt och flexibelt sätt och är mycket noggrann i det du gör samtidigt som du är väl medveten om att du snabbt kan behöva ställa om din planering då andra förutsättningar och omständigheter, som du inte kan påverka, dyker upp.

Du förstår vikten av korrekt dokumentation och att uppdatera systemen löpande, samt att du har lätt att lära dig nya system. Du samarbetar bra med personer på alla nivåer och arbetar målinriktat för att uppnå dina, gruppens och verksamhetens gemensamma mål.

Kvalifikationer

Vi vill att du har minst gymnasieutbildning gärna med inriktning mot IT/Telekom eller motsvarande och söker dig som har minst två års arbetslivserfarenhet från projektering av nätinfrastruktur. Med fördel har du flerårig erfarenhet av teknisk dokumentation, konstruktion och projektarbete, gärna specifikt fiberdokumentation.  Erfarenhet av fältarbete och NIS/GIS system är meriterande. Då vi använder oss av dpCom idag är det även meriterande om du har erfarenhet av detta system.

B-körkort är ett krav, samt att du uttrycker dig väl på svenska i såväl tal som skrift.

Är du intresserad av att anta denna spännande utmaning? Varmt välkommen med din ansökan med personligt brev och CV sänds senast den 13 december till personal@luleaenergi.se
Rekryteringen sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Eva Leffler 0920 236 112.