Vi söker en erfaren Nätverksingenjör

Vi söker en erfaren Nätverksingenjör

Har du erfarenhet av drift och underhåll av IP-baserade kommunikationsnät? Vill du ansvara för att underhålla och stödja vårt aktiva kommunikationsnät samt vara med och ta fram nya lösningar för ett digitaliserat Luleå? Då kan det vara dig vi söker som Nätverksingenjör hos oss på Lunet.

Vi söker
Vi söker en erfaren Nätverksingenjör till vår infrastrukturgrupp. I rollen ansvarar du för att utveckla, underhålla och stödja den tekniska plattform som driver vår tjänsteleverans. Här ingår främst vårt aktiva kommunikationsnät men även en mängd stödsystem, alla vilka kräver ständig utveckling för att möta kraven från marknaden. Som en del av infrastrukturgruppen arbetar du bland annat med installation, konfiguration, integration och support. För att möta framtidens utmaningar ingår också anpassning och utvärdering av nya produkter.

Gruppen Infrastruktur är den del av Lunet som projekterar, bygger och levererar Lunets fiberbaserade kommunikationsnät. Som Nätverksingenjör är du också ett stöd för Lunets Support samt samarbetar nära med vår drift- och säkerhetsansvarige.

Vem är du?

Du gillar vardagens alla kontakter med kollegor, kunder och externa partners som entreprenörer och installatörer. Du har ett starkt driv att ständigt ta till dig ny kunskap, att kunna identifiera utmaningar, ta fram lösningar och implementera dessa i verkligheten. Du drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen och strävar efter att etablera trovärdighet och förtroende.

Du skapar samarbete med personer på alla nivåer och arbetar målinriktat för att uppnå dina, gruppens och verksamhetens gemensamma mål. Du sätter våra kunder i främsta rummet, har en positiv inställning till digitaliseringens möjligheter samt är delaktig i utvecklingen av Lunet och våra produkter.

Utbildningskrav och meriterande

Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsutbildning. Du har också minst tre års erfarenhet av drift och underhåll av IP-baserade kommunikationsnät. Meriterande är erfarenhet av arbete i större nätverk, både trådlösa, fiberbaserade och konventionella tekniker.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, särskilt de som finns beskrivet i annonsen. B-körkort är ett krav. Du använder svenska och engelska i både tal och skrift. Beredskap kommer att ingå i tjänsten på sikt. Flextidsavtal finns.

Vad kan vi erbjuda?

Vi erbjuder ett omväxlande arbete med engagerade kollegor som arbetar tätt ihop. Vi vet att våra möjligheter att utvecklas beror på våra medarbetare och arbetar därför aktivt med kunskapsutbyten och personlig utveckling.

Vilka är vi på Lunet?

Lunet bygger fibernätet i Luleå och vår målsättning är att skapa en framtids- och driftsäker infrastruktur för alla som bor och verkar i Luleå kommun. Vi bygger vårt nät med ledande teknik i alla led och ansvarar även för drift och underhåll av nätet. Vi samarbetar i nära relation med våra ägare Luleå kommun, Luleå Energi och Lulebo. Vi är nära våra partners, tjänsteleverantörerna och våra kunder, små som stora. Vi är 19 anställda och omsätter ca 70 mkr årligen.

Sök nu – rekrytering sker löpande!

Är du intresserad av att anta denna spännande utmaning? Rekryteringen sker i samarbete med Luleå Energi. Varmt välkommen med din ansökan. Skicka in ditt CV och personliga brev senast söndag 14 februari 2021 till personal@luleaenergi.se Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Eva Leffler 0920 23 61 12.

Lunet värdesätter kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etniskt och kulturell mångfald. Lunet har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.