Vi söker en fibertekniker med schaktkompetens

Vi söker en fibertekniker med schaktkompetens

Luleå står inför en spännande framtid. Stora satsningar på grön industri och en hållbar framtid för oss som bor och verkar här gör att vi alla har en sak gemensamt: Behovet av energi för en välfungerande infrastruktur och ett uppkopplat liv. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa där vi tar oss an alla de utmaningar och möjligheter som väntar.

Nu söker vi en ny medarbetare med stor erfarenhet av schakt och fiberförläggning – kanske är du redan fibertekniker med stor schaktkompetens eller så kommer du tvärtom från schaktbranschen och har koll på fiber.

Om rollen
I din arbetsroll ingår uppgifter som nybyggnation, drift och underhåll av anläggningar för fiberoptiska nät, samt felsökning och felavhjälpning. Dina arbetsdagar är varierande och du har stor möjlighet att påverka hur dina dagar ser ut. Du kommer arbeta i ett tight team tillsammans med andra fibertekniker, kommunikationsingenjör och planeringsansvarig.

Vissa uppgifter gör ni tillsammans, medan andra saker genomförs självständigt – alltid med en blandning av arbete ute i fält, hos kund, ute på anläggningar och noder samt varierande kontorsarbete. I din roll ingår även dokumentation och hantering av kartmaterial.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du tycka om att lösa problem och ta egna initiativ när situationen kräver det. Arbetet innebär att du kommer ha kontakt med flera personer både externt och internt, därför är kommunikations- och samarbetsförmåga något vi värdesätter.

Våra värderingar – helhjärtat, tillsammans och framåtanda – betyder väldigt mycket för oss, därför önskar vi att du delar dem.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en avslutad gymnasial utbildning, gärna med fiberteknisk alternativt elteknisk inriktning eller motsvarande. Du har stor erfarenhet från schakt-/markentreprenadbranschen och fiberförläggning – såväl teoretisk som praktisk. Det är du som står för den fibertekniska kompetensen gentemot schakt och markentrepenören, som bistår med instruktioner och behöver därför besitta kunskaper om fiberförläggning.

Du behöver ha några års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom de arbetsuppgifter som vi efterfrågar. Allmänna datakunskaper, goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift samt B-körkort är ett krav.

Vad får du hos oss?
För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner och villkor har därför tagits fram med fokus på återhämtning, flexibilitet samt hälsa och friskvård. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande avdelningschef Linda Månsson som du når på linda.mansson@luleaenergi.se Ansökan med CV och personligt brev skickar du genom att besöka Karriär – Luleå Energi (luleaenergi.se) senast 15 januari 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.