Vi söker en fibertekniker

Vi söker en fibertekniker

Runtomkring oss – i marken, mellan byggnader och stadsdelar – flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. Vi står nu inför en stor klimat- och energiomställning, i den omställningen spelar robust, leveranssäker och framtidssäker infrastruktur en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår fortsatta resa mot att utveckla Luleå för en elektrifierad och uppkopplad framtid.  

Är du vår näste fibertekniker till avdelningen Fjärrkommunikation? Här arbetar vi i första hand i Lunets stadsnät, men också med Luleå Energis elnät och koncernens övriga behov av fibertekniskt arbete.

Om rollen
Som fibertekniker hos oss arbetar du bland annat med nybyggnation, drift och underhåll av anläggningar för fiberoptiska nät, samt felsökning och felavhjälpning. Arbetsuppgifterna är varierande och du har stor möjlighet att själv påverka och planera hur din arbetsdag ser ut. Du kommer ingå i ett tight team tillsammans med andra fibertekniker, kommunikationsingenjör och planeringsansvarig. Vissa uppgifter gör ni tillsammans, medan andra saker genomförs självständigt – alltid med en blandning av arbete ute i fält, hos kund, ute på anläggningar och noder samt varierande kontorsarbete.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du tycka om att lösa problem och ta egna initiativ när situationen kräver det. Arbetet innebär att du kommer ha kontakt med flera personer både externt och internt, därför är kommunikations- och samarbetsförmåga något vi värdesätter.

Våra värderingar – helhjärtat, tillsammans och framåtanda – betyder väldigt mycket för oss, därför önskar vi att du delar dem.

Kvalifikationer
Du har erfarenhet av att svetsa, mäta, felsöka och installera fibernät samt en fiberteknisk eller elteknisk utbildning på lägst gymnasial nivå eller har tillgodosett dig motsvarande kunskaper på ett sätt som vi bedömer likvärdigt. Det är meriterande om du har kunskaper inom exempelvis ESA, nätverk och elinstallationsarbete, mast- och stolparbete samt Robustfiber.

Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet och inom de arbetsuppgifter som vi efterfrågar. Allmänna datakunskaper, goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift samt B-körkort är ett krav.

Vad får du hos oss?
För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner och villkor har därför tagits fram med fokus på återhämtning, flexibilitet samt hälsa och friskvård. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande avdelningschef Linda Månsson som du når på linda.mansson@luleaenergi.se Ansökan med CV och personligt brev skickar du genom att besöka Karriär – Luleå Energi (luleaenergi.se) senast 15 januari 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.